Mer sand till Sahara

Ett gubbupprop skall hjälpa Alf Svensson till Bryssel. Ungefär som att köra sand till Sahara: bristen på gamla gubbar i eu-parlamentet, är väl knappast akut………?  Fniss, det skulle nästan kunna var kul, som satir. Men det är det inte, Alfs personvalskampanj är ett faktum. Bakom Alf står bl.a. Gert Fylking, Ian Wachtmeister, Stanley Sjöberg och Leif GW Persson.

Gert om Alf: – Han är rutinerad och står för vad han säger

Ian om Alf: – Han är kristdemokrat och det är bra i Europa och han har bett till Gud tillsammans med alla amerikanska presidenter, bara det!

Stanley om  Alf: – Han har statsmannaegenskaper och han är tolerant, generös och har en fast förankrad i kristen tro

och slutligen Leif GW om Alf: Han är en utomordentligt professionell politiker och jag tycker inom mitt parti, Socialdemokraterna, har vi alltid haft en märklig ambivalens till Eu som jag inte delar.

Vad är det som nämnda män egentligen stödjer? Jo, det ger sitt fulla stöd till Alf  som skrivit under på att det är ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel . Att anse  Alf som “tolerant”, blir inte bara konstigt, utan fel.  Att det skulle vara “bra med kristdemokrater” i Europa……. fråga kvinnor som nekas abort i Polen, på Irland. Fråga de som vi skiljas på Malta men inte får, fråga dem hur himla bra det är med kristdemokrater i Europa. De som älskar bortom heteronormen förstår nog inte heller vad Ian menar med the more kd, the merrier Europe. Och att Alf skulle “stå för vad han säger”, vore alltså en katastrof för alla som lever utanför kärnfamiljens ramar.

En hbt-fobilobby av äldre män. Kan inte annat än skratta….. jösses parlamentet är ju formligen invaderat av just äldre hbt-fobiska män!

Nä gott folk, Bryssel behöver fler kvinnor – tanter och unga tjejer.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
– Marita –

No Comments

vmm

Hej VMM
Men det är ju precis vad man gör nu: ser till kön och kvoterar in män. Inte pga av deras kompetens, inte pga av deras politiska inställning. Utan för att de är män.

Hälsar Marita

“Nä gott folk, Bryssel behöver fler kvinnor – tanter och unga tjejer.”

Jag har hört att Margaret Thatcher inte är riktigt som vanligt längre, men annars hade man ju kunnat damma av henne och skickat henne till Bryssel. In med kvinnor!

Och Babsan skulle man ju kunna skicka! Hon har ju högklackat och allt! Nä, shit, hon är ju en han och inte fler män till Bryssel var det ju… Synd.

Ja, det var en parodi. Men du fattar vad jag är ute efter, va? Man kanske bör se liiiite bortom könstillhörigheten och titta på vad personerna tycker istället. Jag förstår att det bär emot för feminister att tänka på individen och inte könet men men.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.