Kvinnofällor eller mutor

Moderaterna mumsar KD och lär snart svälja hela partiet, när vårdnadsbidraget hänger löst. Iaf om moderaternas Hillevi Engström får råda. Hillevi är ny jämställdhetspolitisk talesperson för M och är rädd för att vårdnadsbidraget blir en kvinnofälla. Tack, det vet vi. Om Alliansen inte kastade in alla reformer som  om det vore det sista mandatperioden under överskådlig framtid,  skulle man också ha insett det.

Så vad kommer då istället…jo….”bonus” är Hillevis revolutionerande fundering.  Liiiiite taskig begreppstajming: “bonus” är för de “tondöva”, som Anders Borg & Co säger. Överbetalda personer måste mutas för att orka jobba. Pappor måste mutas för att ta hand om sina barn. Argumentet brukar ju vara att familjer förlorar på att pappa är hemma.

Förlorar för att kvinnor tjänar mindre. Är det inte då dags att höja kvinnors löner och se till att heltid blir norm? Heltid är förstås 6 timmar för alla. Simsalabim, är pappa hemma då? Nä, just det.  Vad som krävs är: höja kvinnors löner, heltidsnorm, individualiserad föräldraförsäkring: Trestegsraket.  Enklare och mer effektivt kan det inte bli.

I december läggs förslag till hur Moderaternas jämställdhetspolitik inför 2010 ska utformas. Mmmm, om nu M svalt sista tuggan av KD och ändå vill ha kvar makten…återstår SD om det vill sig riktigt illa? Som är ojämställdheten partifierad. Eller stödröstning för att behålla KD, som kramar…vårdnadsbidrag i skuggan av Moderaterna

Bevare oss väl.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.