Homo Giribukus har skådats även i USA

Kraftiga  exemplar av Utanförskapet,  allmänt känt som Homo Giribukus,  har skådats  i USAObama rasar över försäkringsjätten AIG som betalar ut bonus för 1 424 miljoner kronor .  Samma bolag som av finansdepartementet fått 1 554 miljarder kronor i statligt stöd.  I nödlån. Nöden var tydligen mycket stor för de behövande.  Känns rätt onödigt att ta svängen förbi departement och en massa andra mellanhänder. Skattebetalarna kunde ju satt in pengar direkt på Utanförskapets konton. Homo Giribukus skrattar hela vägen till banken. I Sverige skrattades ju det som bekant även i banken.

Annika Creutzer förklarar hur partajandet för förvaltade, alltså andras, pengar kan fortsätta. Och hur vi kan kräva insyn.  Men vi behöver även en backspegel, tycker jag. Undrar just hur mycker pengar som obemärkt flödat ut ur pensionärernas och bankkundernas plånböcker under årens lopp.  Och alla anställda som fått sparken, trots gigantiska vinster.  Har något kritiserats, har det handlat om utdelning till aktieägarna, men mycket sällan har fokus legat på toppskiktet, på Utanförskapets handel och vandel.

Vi behöver en granskande historik: hur mycket pengar har spenderats och till vilka. Vilka vill jag gärna ha uppdelat på kön, ålder och etnicitet. Sexuell läggning är knappast aktuellt eftersom Homo Giribukus  sällan sticker ut huvét ur garderoben.  Hur Homo Giribukus är konstituerad är ju inte en högoddsare förstås, men det hade varit intressant att se det svart på vitt.

– Marita –

No Comments

vmm

Du fattar säkert att det här är ungefär det jag inte vill. Jag tänker på ditt krav om att vi ska specificera vilka som fått ta del av alla dessa pengar. Nej, du vill inte ha namn utan det du vill ha är kön, ålder och etnicitet. Jag antar att du vill visa att det handlar om vita medelålders män. Men det är ett klart obehagligt sätt att se på det här. Peka ut kön, ålder, etnicitet… Vi kan ju göra det också när vi diskuterar saker som vilka som betalar mest skatt, eller vilka som tar emot mest bidrag. Det här ägnar sig många rasister och feminister åt och det är såklart ett tecken på deras sätt att se samhället och människor, dvs. kön och ras är grundläggande.

Reply
fiavg

Det vet vi ju inte, om det är vita medelålders män….Och om det är så, kanske vi får ta oss en funderare.

/Marita

Reply
Vilken RESURS!! « FiaVG

[…] Har totalt resignerat över sandlådementaliteten hos det verkliga Utanförskapet alias Homo Giribikus. Vill inte läsa mer om högavlönade som knycker spadar och sedan skyller på varandra.  En […]

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.