Framgångsindikator

Hoppsan, Gudruns Schymans Brysselkampanj ligger tydligen bra till. Säker temperaturmätare är replayen av slita-män- i-stycken-klippet och nu Tiina Rosenberg som könsförrädaren. Samma gamla skåpmat, samma gamla mytbildning.  Så mycket att det skulle räcka till en A-kurs i vandringssägner, eller åtminstone ett kapitel i nästa bok av Bengt af Klintberg.

Senast ut är Birgitta Ohlsson och Jenny Sonesson som i sitt försvar av feminismen gentemot partikollegan Camilla Lindberg, måste sopa till Feministiskt Initiativ. Ifrågasätt gärna vår politik – det är inspirerande med kritiskt tänkande. Men se till att ha fakta, vår politik finns här. Och hämta mindre, helst ingenting, från tabliodernas fejkade skandalrubriker och från uppenbara klipp på Youtube.

Men stort tack ändå, för den tydliga framgångsindikatorn!  Gamla myter dammas bara av när man är riktigt desperat. Fast vem vet….kanske, kanske hamnar en å annan råtta i pizzan och mikron är nog bra för blöta katter …och håll hårt i njuren..man vet aldrig… 🙂

– Marita –

No Comments

vmm

En sak som jag har tänkt på nu när det närmar sig EU-val är att FI vill skicka sitt toppnamn, Gudrun Schyman, till Bryssel medan mitt favvoparti (dock inte i EU-frågor) SD inte vill skicka sitt toppnamn Jimmie Åkesson (aka “Jimmy Håkansson” haha ;).

Jag drar vissa politiska slutsatser av det här. Jag tror att FI tror att dom har en chans att komma in i EU-parlamentet och Schyman tror jag personligen är ganska sugen på det och inte så sugen på riksdagen där hon redan suttit i många herrans år.

Schyman är extremt viktig för FI. Jag har nog inte sett någon annan organisation som är så beroende av ansiktet utåt på just en specifik person som FI och Schyman. Vem är nummer 2 i FI? Vem axlar hennes mantel den dag hon lämnar? Inte vet jag. Den dagen Schyman lämnar så kan det bli korthusfenomenet. Ingen tar över. Det där måste ni göra upp en plan för nu, FI. Jag vill helst inte ge FI goda råd men det måste göras en post-Schymansk plan.

Att Jimmie Åkesson inte kandiderar för SD tror jag helt beror på att SD siktar på riksdagsvalet nästa år. Vad jag vet finns inget formellt hinder att någon som sitter i eu-parlamentet inte kan kandidera till riksdagsvalet men det känns inte så bra att någon från eu-parlamentet inte fokuserar på eu-politiken utan istället vill in i riksdagen.

Jimmie och SD tror jag tror på riksdagsplatser nästa år men jag tror FI är glada om dom kan få plats i eu-parlamentet i år och sedan inser dom (eller i alla fall Schyman) att det är kört i riksdagsvalet nästa år. “Skicka Schyman till Bryssel, för vi kommer inte att ha en chans i nästa års riksdagsval!”.

Eller?

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Ser väldigt duktiga Fior efter Schyman när hon kliver in i Bryssel. Nu ger vi järnet, vad som händer efter 7 juni, det ser vi då.

Ser stora likheter (ibland otäckt lika) mellan rösträttskampen o Fi. Samma förlöjliganden samma motstånd, samma kamp. Bara andra tider. För rösträttskämparna, många kvinnor o en del män tog det tid. Och det gör det för Fi också. Men vi här för att stanna. Så vi lär höras måååånga år till.. 🙂

Jag tror också SD kommer in 2010. Om inte medierna helt plötsligt öppnar upp till debatt mellan samtliga partier, alltså inlusive SD.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *