Fi- het i valet 2010

Den 5 december bestämmer sig medlemmarna om valdeltagande i regionen och i Göteborg. Det gör även Fi söderöver som bildar en avdelning av Skåne, Halland och Blekinges län. Samma dag röstas det om lokala val i Kristianstad, Lund, Malmö,  Simrishamn och Tomelilla. Fantastiskt bra – grattis!!

Fior över hela landet, alltså. Undrar om det finns det Fior i Vellinge? Eller kanske det kommer flera som en reaktion mot främlingssfientligheten. Ett Vellingeskyltlokalval med Fi-förtecken i Vellinge hade annars varit behövligt.  Rasismen är vardag över hela Sverige, Vellinge är förstås inget undantag. Många kommuner har stängt dörren för barn på flykt. Vad som verkar utmärkande för just Vellinge är kommunpolitikernas drev mot flyktingbarn. Äldre män vs barn i Vellinge.  Moderater i andra kommuner står mot moderaterna i Vellinge.  Får man verkligen göra och säga vad som helst som kommunpolitiker, utan att riskera uteslutning ur partiet?

 – Marita –

No Comments

Netti

“Moderater i andra kommuner står mot moderaterna i Vellinge” – det stämmer inte riktigt, men det är den bild många moderater vill ge. Lars-Ingvar Ljungman är inte någon liten isolerad byfåne i Vellinge utan han, och hans unkna människosyn, har makt och inflytande i Moeraterna. Han sitter i Regionfullmäktige, han är förbundsordförande för Skånemoderaterna och, sist men inte minst, sedan några månader tillbaka är Lars-Ingvar Ljungman ordförande i moderaternas nationella valberedning! Så, det här är inget isolerat Vellingefenomen. Vellinges egen ärkerasist är en respekterad man med makt i sitt parti. Även utanför kommungränsen.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Netti
Menade inte att moderaterna i Vellinge skulle vara atypisk moderat, Stefan Appleros veliga uttalande om att moderaterna i Skåne skulle ha kunna ta hjälp av SD, sedan inte, bevisar ju motsatsen.

Men stort tack för infon om Lars-Ingvar Ljungmans maktposition i Skåne – hade inte en susning!

/Marita

Reply
Tage Sundin

I verkligheten handlar det i allmänhet inte om några ”barn”. De flesta är i 16-22-årsåldern, och de har inte ”flytt” till Sverige. De är för det mesta utsända av sin familj och har till uppgift att ordna uppehållstillstånd varefter även föräldrar och syskon på anknytningsbasis ska kunna komma till Sverige.

Verksamheten har nu nått närmast industriella proportioner. Migrationsverket räknar med att cirka 2.500 ensamkommande anländer enbart under 2009. Varje individ kostar samhället en dryg miljon per år. Den med världsförbättrarambitioner kan fundera över om inte de miljarderna kunde användas på något bättre sätt. Verksamheten gynnar inte ens de genuina barnen. Barn mår bäst av att få vara med sina föräldrar, vilket inte minst erfarenheterna från de finska krigsbarnen i Sverige visar.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Tage
England tog emot ca 10 000 barn genom Kindertransportrörelsen under 2:a världskriget. Sverige tog emot 40 000 – 70 000 barn från Finland under kriget. Barn som behövde skydd, precis som de barn och ungdomar som nu kommer till Sverige. Inte farao tycker vi idag att de finska krigsbarnen skulle stannat hemma, hos sina föräldrar.

Docent Henry Ascher om de ensamkommande flyktingbarnens bakgrund: http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=11890
“Många tillhör, liksom 1930-talets flyktingbarn, förföljda minoritetsgrupper och har erfarenheter av övergrepp, våld och krig. Andra har tvingats fly på grund av sin egen eller familjens politiska aktivitet, familje- eller hederskonflikter, för att undvika tvångsäktenskap, sexuell exploatering eller för att slippa delta i krig. Några har flytt från social misär. Vissa hamnar i en handel med barn, trafficking, och riskerar att cyniskt utnyttjas som arbetskraft, för att begå brott eller för sexhandel” – så “Utsända av sin familj” – Trams.
/Marita

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej
Nä, hade inte tänkt det – är det bra där annars vid den årstiden? Eller vad menar Du “med roa sig”?
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.