F! tänder ett ljus i Europa!

Om några dagar är det val till Europaparlamentet. Jag sitter och tänker på hur viktigt det är att rösta. Det är viktigt att rösta på en person som kan höja rösten och som inte räds män med makt. Det är viktigt för att det finns så många kvinnor i Europa och i världen som får kämpa mot de patriarkala strukturer som råder. Jag tänker också på de HBT personer som förtrycks, förnedras och som förvägras att genomföra ett PRIDE. HBT-personer som mördas och fängslas i många delar av världen för att de inte passar in det heteronormativa samhället. Det är viktigt att rösta på ett parti som kämpar för mänskliga rättigheter. Det partiet heter Feministiskt initiativ. 

Valet till Europaparlamentet ska ses i ljuset av de stora ojämlikheterna mellan män och kvinnor, i Europa och i världen: Män äger 99 procent av all egendom och får 90 procent av alla inkomster, trots att kvinnor utgör mer än hälften av jordens befolkning och utför två tredjedelar av allt arbete.

När vi bildade Fi skapade vi historia och det gav genljud över hela världen. Så här beskriver en fransyska om Europaparlamentsvalet:

Jag är fransyska och följer valrörelsen i Sverige just nu. Jag vill berätta för alla er i Sverige vilken historisk chans ni har med er möjlighet att rösta in ett Feministiskt initiativ i EU. I juni röstar ni inte bara för era rättigheter och er framtid, ni röstar också för mina rättigheter i Frankrike eftersom jag inte kan rösta på ett Fi. Snälla, ta vara på den möjligheten för alla oss andra i EU! 

Du som kan rösta på ett Feministiskt Initiativ, har en historisk chans att sätta jämställdhetsfrågorna och mänskliga rättigheter högst på den politiska dagordningen. Fler kunniga och medvetna kvinnor behövs i Europaparlamentet.

Gör det för er, gör det för oss i Europa. Våga välja Fi!

 

Ja det är dags. Det är ni, det är vi, det är F!

Rösta den 7 juni. Skicka Schyman till Bryssel.

 

Stina Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.