De “hyggliga” blev utan könsköp

Ibland bara ääälskar man nätet. Nätet där åsikter envist hänger kvar.  Som Federleys tvärvändning om sexköpslagen. Året är 2003 och nyheten är publicerad på Centerpartiets ungdomsförbunds hemsida:

Ungmoderater vill kunna köpa sex

2003-10-27 | Nyheter

På Ungdomens Nordiska Råd (UNR) i helgen valde Moderata Ungdomsförbundet att driva frågan om legalisering av sexköp. Ungdomar från alla nordiska länder och politiska partier träffades i Oslo i samband med Nordiska rådet för att diskutera viktiga frågor som rör ungdomar i Norden. MUF lade fram en resolution.
Med resolutionen försökte muf förgäves få UNR att aktivt verka för en legalisering av sexköp i alla de nordiska länderna, vilket är en utveckling vi definitivt vill undvika. Det säger CUFs förbundsordförande Fredrick Federley och Liberala ungdomsförbundets vice ordförande Nina Larsson i ett gemensamt uttalande.

– De socialliberala framgångarna driver MUF till vansinne, uttalar Fredrick Federley, ordförande Centerpartiets ungdomsförbund samt Nina Larsson, vice ordförande Liberala Ungdomsförbundet som båda deltog vid UNR:s session under helgen.

– Det är skrämmande att MUF väljer att som enda fråga i UNR driva legalisering av prostitution. Baksidorna av prostitution och trafficking är idag välkända. Den industri som är starkt sammankopplad med slaveriet i from av trafficking gynnas av den legaliseringsdebatt MUF driver. Vi är oroade över MUF:s politiska prioriteringar. Men vi är beredda att bjuda ledande medlemmar i MUF på en utbildning kring trafficking och slaveriets konsekvenser.

– Att ungmoderaterna känner sig hotade av mittenpartiernas framgångar går inte att ta miste på. De famlar i desperation genom ett teoretiskt och så kallat ideologiskt resonemang vilket helt saknar förankring i verkligheten. Den svenska sexköpslagen är ett bra exempel som de övriga nordiska länderna borde följa avslutar Fredrick Federley och Nina Larsson. Källa

Åren gick, måhända med mysiga filmkvällar där”klassiker” som Pretty Woman,  med den sympatiske torsken Richard Gere och den oförstörda prostituerade Julia Roberts, visar hur lyckliga slut det blir när kön är till salu. Så året 2009, är det annat ljud i källan. Federley vill skrota sexköpslagen och menar att den tvärtom gjort livet svårare för de prostituerade:

Det finns anledning att tro att den hyggligare gruppen av kunder har kommit att försvinna

Oj, har stora stygga sexköpslagen skrämt bort de snälla kunderna…?! Vad synd om dem..ja, kunderna alltså. Så´na som typ Richard Gere. Rena, snygga, belevade och välbeställda män med schyssta önskemål.  De där filmkvällarna innehöll nog en å annan repris av Den Onde, Den Gode och Den Fule också.  Som i Federleys värld blir egenskaper hos sexköpare: the bad vs the nice guys.  Men att det faktiskt inte finns några hygglosar som köper sex, anser Annika Qarlsson (c) SR , som istället vill skärpa sexköpslagen. Hygglig stämning lär det knappast vara i centerpartiet just nu.

Skärpa sexköpslagen vill förstås Fi och Gudrun Schyman.  Läser hennes skarpa artikel på AB Debatt , där hon pekar på att könsköp handlar om makt, inte om sex.  Och om nu prostitution skall ingå i tjänstesektorn, blir det då en del i hushållsnära tjänster?

Ja, hur vill sexköpsivrarna ha det egentligen? Själv funderar jag på Cissi Wallins högst relevanta fråga: Va skaru du ha för din stjärt Fredrick? CW:s Blogg .

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,
– Marita –

No Comments

Hans Engnell

Sexköpsivrare? Är det så, att man själv måste syssla med allt man anser bör vara lagligt att syssla med? Vad är det för märklig logik?

Marita: Svarsfunktionen är ur funktion, så jag svarar här istället: Det handlar till syvene och sist om hur man ser på kvinnors kroppar, som vilken vara som helst, till salu på en marknad.

Reply
Federley

Det har aldrig funnits någon tvärvändning. Som ordförande i ett ungdomsförbund är ens främsta uppgift att företräda förbundets åsikter och inte ens egna.

Man har ganska stor möjlighet att driva på i egen debatt men på ett tillfälle som ungdomens nordiska råd kan man inte göra annat än att företräda förbundets åsikter. Det vet också LUF menkanske inte låtsas om det.

2003 var jag ordf i CUF o hade ännu inte en giltig reservation i ämnet från en förbundsstämma. Då är det vackert bara att hålla sig till linjen.

Marita: Svarsfunktion ff borta..:( Måtte vara väldigt politiskt naiv…menar du fejk, alltså? Isf: när kan man lita på att inte du (och lla andra politiker, förstås) är ärliga och inte följer partipiskan?

Reply
Hans Engnell

Handlar det om hur man ser på kvinnors (varför inte mäns?) kroppar när jag går till massören också? Vilken är skillnaden att massera mina ljumskar och mina genitalier? Sexköp handlar inte om kvinnosyn, det handlar om en grundläggande mänsklig drivkraft – sexualiteten och behovet av närhet. Det är naturligt.
Marita: Det handlar förstås om allas kroppar: såväl kvinnors som mäns. Men nu var det bl.a. män som kunder till kvinnors kroppar Federley diskuterade.
Drivkraft är naturligt. Att det är naturligt att köpa kön – nej.
Funderar på att jämföra ex. ljumskar med könsorgan – att det egentligen inte är någon skillnad. Som många med Dig lyfter fram. Tja, kroppsdel som kroppsdel…. Om någon sprakar Dig i ljumskarna idag och våldtar Dig imorgon. Är det samma sak? Är det ff kroppsdel som kroppsdel, även om det i inte längre handlar om “massage”, utan om smärta. Eller är det faktiskt något annat?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.