Gårdagens groda en vanligt förekommande alliansart

Pinsamt, men inte förvånande:

Ett “företag som drivs av invandrare“, som skickade en “ryska” för att snabbt städa upp bajsen i Edvards trapphus = “arbetslinjen”. Ingen kan väl vara förvånad över attityden hos en alliansföreträdare? Förutom Edvard själv:

– Att få sina ord så vantolkade känns otrevligt. Jag skrev om ett problem som jag upptäckte i vår trappuppgång på söndagsmorgonen. Någon hade bajsat där, helt enkelt. Det luktade illa och min reflektion var att ”det här får jag tvätta bort själv”. Men jag ringde proffs i stället, säger Edvard Unsgaard till DN.se.

“Vantolkade?” Nu är ju inte Edvard Unsgaard politikerkusinen från vischan, utan pressekreterare åt landets statminister. Ett mediaproffs som torde klara den klurigaste retorik i sömnen.

Varför var nu Edvard Unsgaard så övertydlig att det gällde invandrare, frågade SvD:

– Det har inte med saken att göra. Men jag har vid flera tillfällen skrivit om vår städfirma på Facebook och det gjorde jag den här gången också. Alla som arbetar där har invandrarbakgrund och man kan ju undra vilken typ av jobb de annars skulle kunna få på den svenska arbetsmarknaden med krav på språk och så vidare. SvD

Så befriande att ha specifika invandrarjobb, så slipper man ställa krav på en icke-diskriminerande arbetsmarknad.  Och Alliansen har ju sina egna speciallösningar, som hushållsnära tjänster, utformat för att passa just invandrarkvinnor. Och här slår samtidigt en annan önskan in: (andra) kvinnor tar hand om skiten hemma, så slipper par tjafsa om jämställdhet i marktjänsten. Och allt kan vara som förut: hemarbete utförs av kvinnor. Inhyrda eller boende, strunt samma.

Kristdemokraternas kramdjur vårdnadsbidraget, har inneburit att förskolor tvingas stänga i förorter när arbetslösa invandrarkvinnor stannar hemma med sina barn. Barn vars språkutveckling självklart försvåras. Men det kan de ta igen sedan, anser KD:s familjepolitiska talesperson Emma Henriksson.  Inte så himla noga, alltså. Veronica Svärd (Fi) anser det vara en kvinnofälla. Vilket även JämO  gjorde och avstyrkte det kommunala vårdnadsbidraget, bl.a. hänvisade man till vårt grannland: “Norge planerar att avskaffa sitt vårdnadsbidrag eftersom majoriteten bidragstagare är invandrarkvinnor. Vården av barnen i hemmet försenar barnens utveckling i norska språket och försämrar ytterligare kvinnornas ställning på arbetsmarknaden.”

Regeringen visste precis allt om konsekvenserna med vårdnadsbidraget. Visste att forskning och erfarenhet från andra länder visar på: ” minskad ekonomisk jämställdhet, till ökade skillnader mellan kvinnors och mäns obetalda hem- och omsorgsarbete samt till minskad makt och inflytande för kvinnor.” Jämos yttrande

Men det är kanske väldigt enkelt? Som, herregud det handlar ju bara om invandrarkvinnor. Vars barn ändå kanske har turen att få jobba med att städa bort illaluktande bajs i pressekreterares (tillika riksdagskandidat) trapphus.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.