Blå, gröna eller röda bär

PJ Anders Linder menar att Lundby Wedins retorik skenar med anledning av hennes 1 majtal:

Kamrater jag säger till regeringen
– ni kommer att få stå till svars.

Sanningen är att aldrig förr har så få på så kort tid lyckats åstadkomma så mycket elände för så många.

Anders replikerar:

Ni vet de där med jobbskatteavdraget, tandvårdsförsäkringen och alla extrapengarna till kommunerna. “Aldrig förr … Så mycket elände.”

Visst skenar det. Idiotin i Allianssverige skenar till oanade höjder. Fråga arbetslösa och sjuka som fyller pärm efter pärm med individuella handlingsplaner, med arbetsansökningar utan svar, med avslag från Försäkringskassan.  Allianspolitik i praktik känns hela vägen i karusellen AF/FK.  Och det kittlar inte skönt.

Ägnar man tiden åt navelskådning, är samhället 2009 höljt i ett rosa skimmer. Några har ju faktiskt fått det bättre, rejält mycket bättre. Anders själv ligger förmodligen bra till med jobbskatteavdrag och tryggt arbete.  Men alla andra, som barnen till ensamstående arbetslösa, till sjuka.  Där jobbskatteavdrag och tandvårdsförsäkring är lika avlägset som ett liv på Mars. Barn som varje dag ställs inför faktumet att pengarna inte räcker.

Samtidigt är de Rödgröna ett urvattnat alternativ till Alliansen. Inget annat, inget nytt. Bara krav på mer eller mindre. Mona Sahlin försäkrade i sitt tal att en rödgrön regering “börjar direkt, från första dagen, att reparera a-kassan och sjukförsäkringen”.  För vilka då, för kvinnorna som alliansen placerat i rumsarresten 75-dagarsregeln? Knappast, när S vill behålla arbetsförbudet som specialkonstruerats för kvinnor. Myten om fusket bland sjuka och arbetslösa myntades under s-eran,  för att slå ut i full blom under Alliansens tid. Vill Rödgröna krossa eller behålla? Eller göra en lagomvariant, lite mer eller lite mindre.

Blå, gröna eller röda bär. Olika storlek, olika form. Men ack så lika. Det är synd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

–  Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.