Berloscuni light-variant

En del folkpartister verkar ha det riktigt jobbigt med jämställdhet. Camilla Lindberg är solklar kandidat, så även Carl B Hamilton.  När han intervjuades i radion angående sitt motstånd till att AP-fonderna skulle påverka näringslivet att stoppa bonussystemen, sa han att det inte var AP-fondernas uppdrag. Att då kunde fonderna syssla med typ alla möjliga perifera frågor.  Som “jämställdhet”………

Nu pekar Jörgen Johansson  (c) på att kvinnor luras till att pensionspara. Vi vet redan att systemen inte är könsneutrala, men vi tycker förstås att det är alldeles utmärkt att Alliansen nu också inser det.  Iaf börjar inse. Eller nej, inte Carl B. Ånej:

– Jag är avvisande till det här. Man kan inte bryta ut den delen ur det allmänna pensionssystemet. Det här är en del av hela det allmänna pensionssystemet som är både offentligt och privat. Man måste se det i ett sammanhang.

– Vi är ju för privat sparande och privat kapitalbildning. Vi tycker ju att det är ganska bra om människor försöker gardera sig för framtiden på egen hand och inte helt lutar sig tillbaka mot de offentliga systemen.

– Vill man förbättra pensionssystemet för kvinnorna så finns det väl andra sätt, då får man väl höja den allmänna pensionen men det är ju ganska trubbigt i sammanhanget. DN

Har en svensk Berloscuni light-variant sett dagens ljus, månne?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.