Bästa kommun kan vara värsting

Skilsmässotal är en variablerna  i Fokus rankning av Sveriges bästa kommuner. Låga tal ger hög rankning och hög skilsmässofrekvens sämre läge. Njaaaa…..borde vända på steken om man tar fasta på rapporten från Cornell University, New York, som  visar att taskiga förhållanden påverkar barnen negativt. Att skilja sig för barnens skull, alltså.  Blir det tvärkast i nästa års utvärdering av bästa kommun: högsta skilsmässotalet ger toppoäng? Skulle inte tro det.

En annan variabel som saknas är klimatpåverkan som Samuel påpekar:

Presidententen av Maldiverna åker runt i världen och berättar om att hans land kan försvinna ner i havet om vi inte får stopp på klimatutsläppen. Isbjörnarna har snart inga isflak att flyta runt på men lite mer regnskogsträ kan väl inte skada i renoveringen av Djursholmsvillan?

Vi måste se helheten, såväl i hur kommuner hanterar flyktingmottagande och segregation som André Johansson tar upp som i hur invånarnas klimatpåverkan ser ut. Fokus undersökning är en diss och ett krokben på arbetet för att skapa en hållbar utveckling. Skärpning! Newsmill

Helrätt!

En rankning kan aldrig vara värderingsfri, utan blottar alltför ofta synen på världen som ex. en Mammons gåva till människorna.  Vet iaf att i min subjektiva drömkommun är 6-timmarsdag och jämställda löner en självklarhet. Där lyfts kvinnojourernas arbete fram och det är slut på snålheten som bedrar visheten. En äldreomsorg värd namnet och hyresrätter på rimliga prisnivåer.   Och,  att vi tar gemensamt klimatansvar. Helt enkelt välfärd a´la Fi. Då har vi bästa kommuner värda namnet.

Fokus rankning

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.