Aprilskämt

Som jag funderat på ett bra aprilskämt…..men det gåååår inte….Alla idéer resulterade i en trist rapport från verkligheten. Fast kul var det, särskilt när jag klistrade frisyrer på statsråden för en Nästan-jämställdhets-representation i bolagsstyrelser. Carl Bildt blev skitsnygg i sitt nya långa röda hår. Men bilderna kunde inte sparas ..  🙁

Nåväl, Göran Persson var poppis på 1 april, där rubrik och innehåll kunde vara alldeles sanna, eller?:

Persson kan bli ny landshövding i Örebro län

Hur tror du att du skulle klara landshövdingejobbet?
– Bra. Kan man dansa med kossan Doris så kan man väl klippa lite band, hålla ett och annat högtidstal, gäspa sig igenom en ÖSK-match nu och då och klappa en del dagisbarn på huvudet.

Persson blir ny landshövding i Östergötland

Vilka blir de viktigaste frågorna för dig när du blir landshövding?
– Du är tydligen inte speciellt kunnig om Östergötland, det är trist. Den viktigaste frågan är, det vet alla, att IFK Norrköping ska upp i allsvenskan. Jag är beredd att rycka in själv om de behöver en kraftfull mittfältare.

Min favvo med kul och härlig självdistans är Humanisternas pressmeddelande om att byta inriktning:

Även om mycket fortfarande talar för att Gud inte existerar, så finns det ändå förnuftiga skäl som talar för Guds existens. Nu när det har det presenterats ett logiskt/logaritmiskt gudsbevis på den internatio­nella matematikerkongressen i Washington, då får vi böja oss för det
…………………….
Humanisterna har också fått audiens hos påven i Vatikanen. Besöket kommer ske i november 2009.

– Vi tycker ändå att påven ändå bör mjuka upp sin linje en aning, trots matematiker­kongressens resultat, säger Sturmark.

Lycka till! 🙂

Och självklart Schmolitiken som 1-aprilar året runt, denna underbara satirsida med sina osannolika sannolikheter, eller är det sannolika osannolikheter…  Visst är Littorins beskrivning av regeringens förslag för att minska arbetslösheten högst troligt:

Alla som varit arbetslösa mer än fem dagar berövas sin människostatus och jämställs, även enligt lagen, med djur. I sommar kommer exempelvis hästarna i den beridna vaktparaden ersättas av arbetslösa från hela Sverige, och så kallade långtidssjukskrivna. Detta förslag, tror vi, kommer leda till ett mer aktivt jobbsökande.”

Även under höstens älgjakt planerar regeringen aktiviteter för att öka motivationen hos arbetslösa.

“Vi vill införa en ny kvot, arbetslöskvoten. Detta innebär att alla jägare som lyckas fånga en arbetslös under älgjakten får använda denna som tjänare under ett år och endast betala för de morötter den infångade behöver som kost. Övriga utlägg, som exempelvis stallplats, kastrering och inskolning i flocken står staten för.”

– Marita –

Aprilskämt finns det mesta, även från 2007 och 2008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.